Πέμπτη 7 Απριλίου 2016

Ανασκόπηση σεζόν 2015-2016


Με την κατάκτηση της 3ης θέσης και την συμμετοχή του σε αγώνα μπαράζ έκλεισε η φετινή χρονιά για τον Μακεδονικό Έδεσσας.
Πάρα την ήττα απέναντι στον Μ. Αλέξ. Εσωβάλτων που τους στέρησε την άνοδο στην Α' κατηγορία η χρονιά θεωρείται επιτυχημένη για τους βυσσινί καθώς όχι μόνο βρέθηκαν στην 3η θέση της βαθμολογίας αλλά η συνολική τους εικόνα εντός και εκτός γηπέδου ήταν σαφώς βελτιωμένη και έδειξε την πρόοδο που κάνει η ομάδα σε όλους τος τομείς.

ΕΝΤΥΠΩΣΙΑΚΟ ΞΕΚΙΝΗΜΑ - ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ
Έχοντας το βαθμολογικό (αλλά και ψυχολογικό) μειονέκτημα του -4 από την περσινή σεζόν, η ομάδα του Μακεδονικού ξεκίνησε με καλές εμφανίσεις το πρωτάθλημα. Ο καλός σχεδιασμός και η προετοιμασία του καλοκαιριού απέδωσαν και στο 1/3 του πρωταθλήματος (6η αγωνιστική) βρέθηκε να έχει την καλύτερη συγκομιδή βαθμών με μόλις μία ήττα στην δυνατή έδρα της Ζέρβης. Τότε υποδέχθηκε την μετέπειτα πρωταθλήτρια ομάδα του Ακρίτα Σωσάνδρας, η οποία έκλεψε τον βαθμό της ισοπαλίας, στο ματς που σημαδεύτηκε από τον σοβαρό τραυματισμό του Ανδρέα Κετσιτζίδη (ρήξη χιαστού) στερώντας του το υπόλοιπο της σεζόν.
Η εντεκάδα κόντρα στην Σωσάνδρα
Στην συνέχεια ο Μακεδονικός παρουσίασε αγωνιστική κάμψη, με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα την ήττα μέσα στην Περίκλεια την τελευταία αγωνιστική του πρώτου γύρου, όπου έχασε με 5-3 παρά το ότι στο ημίχρονο προηγούνταν με 1-3.

ΑΝΑΚΑΜΨΗ ΚΑΙ ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ
Στον δεύτερο γύρο υπήρξαν αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας με αρκετές αποχωρήσεις αλλά και προσθήκες. Η αγωνιστική παρουσία του Μακεδονικού παρουσίασε σταθερότητα και κατάφερε να φτάσει στον στόχο της 3ης θέσης. Αφού αρχικά πήρε βαθμό μέσα στον Άγρα και νίκησε την Ζέρβη στο Κλεισοχώρι κομβικό ματς αποδείχθηκε αυτό με την βασική συνδιεκδικήτρια της θέσης για το μπαράζ, Αναγέννηση Δωροθέας. Παρά την μέτρια εμφάνιση οι βυσσινί "απέδρασαν" με την ισοπαλία από την έδρα της Δωροθέας και πλέον χρειάζονταν την στοιχειώδη σοβαρότητα για να φτάσουν στο στόχο τους.
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΔΩΡΟΘΕΑΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ
Στα υπόλοιπα ματς ο Μακεδονικός πήρε με σχετική ευκολία τους βαθμούς που χρειαζόταν και κατέκτησε άξια την 3η θέση του ομίλου.
ΗΤΤΑ ΑΛΛΑ ΟΧΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ 
Στον αγώνα μπαράζ κόντρα στον Μ. Αλέξ. Εσωβάλτων ο Μακεδονικός παρουσιάστηκε κατώτερος της περίστασης και φυσιολογικά έχασε με 0-3. Παρόλα αυτά όλοι στην ομάδα θεωρούν την χρονιά γεμάτη και επιτυχημένη, η οποία άφησε υποσχέσεις για το μέλλον.
ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ ΕΔΕΣΣΑΣ - ΜΑ ΕΣΩΒΑΛΤΩΝ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ-ΓΚΟΛ-ΑΣΙΣΤ
  ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ  ΓΚΟΛ ΑΣΙΣΤ
ΓΙΟΝΤΗΣ 14 (1)  -  -
ΣΤΟΛΗΣ 4 (4)  -  -
ΡΑΙΚΟΣ 1 (4)  -  -
ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 1 (3)  -  -
ΜΠΟΥΖΟΥΡΗΣ 1 (4)  -  -
ΣΟΥΛΙΩΤΗΣ 15  -  -
ΚΟΡΛΙΝΗΣ 1 (1)  -  -
ΠΕΤΚΟΣ 17 (1) 1  -
ΚΙΟΥΡΤΖΙΔΗΣ Ν. 17 (1) 1  -
ΜΙΝΤΣΗΣ 4  -  -
ΚΙΟΥΡΤΖΙΔΗΣ Β. 5 (4) 1  -
ΓΑΤΣΗΣ 16  - 2
ΚΕΤΣΙΤΖΙΔΗΣ 5 2 1
ΚΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ 13 (4) 1 1
ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ 5 (6)  -  -
ΓΙΩΡΓΗ 4 4  -
ΓΕΡΓΗΣ 6 (2)  -  -
ΠΡΟΜΟΓΙΑΝΝΗΣ Δ. 7 (2) 1 3
ΠΡΟΜΟΓΙΑΝΝΗΣ Ν. 0 (3)  -  -
ΡΕΤΖΙΑΣ 16 9 2
ΒΑΡΤΕΣΚΑΣ 10 2 3
ΠΟΥΡΔΑΝΗΣ 1  -  -
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Χ. 0 (3)  -  -
ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ Β. 12 1 1
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ 11 (6)  -  -
ΤΖΗΚΟΠΟΥΛΟΣ 19 15 4
ΡΟΔΙΝΤΣΗΣ 4 (1)  -  -
ΠΑΠΑΣ 0 (1)  -  -
ΠΑΤΕΤΣΙΝΗΣ 1 (2)  -  -

Από μία κόκκινη κάρτα είχαν ο Γάτσης και ο Προμογιάννης Δ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου